Základná príprava členov hasičských jednotiek

Dňa 22.11.2013 o 8.00 hod. sa začalo v základnej škole Poproč školské vyučovanie. Nebolo by to nič výnimočné, keby v laviciach nesedeli dospelí a ešte k tomu dobrovoľní hasiči. Zišli sa tu DHZ Jasov, Medzev, Nováčany, Čečejovce, Valaliky, Turňa n/B, Košice a samozrejme nechýbalo naše domáce DHZ Poproč. Spolu sa tu zišlo 48 hasičov, ktorí  sa rozhodli absolvovať Základnú prípravu členov hasičských jednotiek.

Čítať ďalej...

Hasičský deň v Martine

Sobota 22.06.2013 nebola obyčajná sobota. Dobrovoľní hasiči deti i dospelí vyrazili už o piatej ráno do ďalekého Martina. Čakal ich tam bohatí program pre malých aj veľkých. Hneď pri príchode mohli naši hasiči urobiť dobrý skutok, a to darovať krv. Ako jediná sa odhodlala naša hasička Monika Č.  V areáli, v ktorom sa konali hasičské dni navštívili naši hasiči Hasičské múzeum, v ktorom mohli obdivovať  ťažkú a špeciálnu techniku a malé stroje a príslušenstvo. Zúčastnili sa aj ukážky činnosti hasičov, hasenie, záchrana osôb, protichemická jednotka, ukážky Slovenského červeného kríža, ukážky činnosti psovodov záchranárov, hasenie parnou, ručnou a historickou technikou a ukážky zásahu polície.

Čítať ďalej...

Schyľovalo sa k tragédii

V Poproči sa schyľovalo k tragédii. Muž podpálil rodičovský dom a chcel sa upáliť.

K udalosti došlo v nedeľu večer na Kostolnej ulici v Poproči. Skutočnosť, že horí na povale domu, si všimol sused, ktorý zavolal hasičov z Moldavy nad Bodvou. Medzitým prišli na miesto chlapi z miestneho dobrovoľného hasičského zboru, ktorí plamene uhasili.

Čítať ďalej...

Taktické cvičenie na ZŠ

V škole vypukol požiar. Takýto telefonát nás zburcoval 25.júna o 9.00 hod. ráno. Ešteže to bolo taktické cvičenie. O pomoc sme požiadali profesionálov z Moldavy a US STELU. Do ich príjazdu sme preskúmali budovu školy. Na jednom z poschodí sme našli dvoch zranených žiakov, ktorých chlapi vyniesli z budovy na nosidlách. Ako dobre, že máme v zbore zdravotníčky, Viktóriu a Martinu. Tie hneď vedeli, ako chlapcom pomôcť.

Čítať ďalej...