Správa o činnosti DHZ Poproč za rok 2013

Len nedávno sme sa rozlúčili so starým rokom 2013 a už sú tu pre nás nové výzvy na r. 2014. Čas rýchlo beží a je len na nás, ako ho dokážeme využiť. Dnes sme sa tu zišli, aby sme zbilancovali činnosť našej organizácie v uplynulom roku 2013, zhodnotili výsledky našej práce a vytýčili si plány na tento rok. Chcel by som pozdvihnúť zvlášť v dnešnej dobe, keď naša spoločnosť prechádza reformami, trápi nás nezamestnanosť a iné neduhy, je mimoriadne záslužné, že sa nájdu ochotní ľudia a nezištne vytvárajú hodnoty, ktoré sa nedajú zaplatiť peniazmi. Hasičský zbor bol jedinou organizáciou, ktorá pretrvala taký dlhý čas, jediná, ktorej činnosť nikdy nezanikla a byť členom tejto organizácie nebolo povinnosťou, ale cťou.

Čítať ďalej...

Kolkársky a stolnotenisový turnaj

Dňa 19. októbra 2013 sa v obci Lucia Baňa uskutočnil kolkársky a stolnotenisový turnaj „hasičských“ družstiev o pohár starostu obce – Vyšný Medzev, ktorý je zároveň zriadovateľom obce Lucia Baňa. Turnaja sa zúčastnilo šesť kolektívov DHZ – Jasov, Štós, Nováčany, Poproč, Medzev a domáci Lucia Baňa tie boli vzápäti rozdelené do viacerých 3-členných družstiev.

Čítať ďalej...

Okrskové taktické cvičenie

Po predchádzajúcich cvičeniach konaných v Medzeve, Jasove a Poproči sa tohto roku usporiadalo okrskové cvičenie dobrovoľných hasičov v obci Štós. Okrskový veliteľ v spolupráci s domácim DHZ pripravili simulovaný požiar v budove nad obcou Štós. Tohto cvičenia sa zúčastnilo DHZ Poproč, Jasov, Medzev, Nováčany, Lucia Baňa, Štós. Z profesionálov to bol HaZZ z Moldavy n/B a mladí záchranári zo združenia Mrak.

Čítať ďalej...

Stretnutie s ministrom

Členovia nášho dobrovoľného zboru sa spolu s funkcionármi z ostatných DHZ z celého Košického kraja zúčastnili stretnutia s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom. Stretnutie sa konalo v priestoroch Technickej univerzity v Košiciach.

Čítať ďalej...