Stavanie mája 2014

Dňa 30. apríla 2014 v spolupráci MKS a DHZ Poproč sa v parku pri kostole v našej obci konal prvý ročník Stavanie mája. V sprievode dychovej hudby „Popročanka“ máj priniesli na pleciachch hasiči a hasičky z našej obce, kde ho vyzdobili a samozrejme aj postavili za potlesku prítomných hostí a občanov našej obce. K občanom sa prihovoril starosta obce ing. Štefan Jaklovský, ktorý zároveň poprial spoluobčanom, aby najkrajší mesiac v roku prežili v láske a aby sa symbolika mája preniesla do ich každodenného života.

Čítať ďalej...

Čistenie smetiska pod ihriskom

Sobotné ráno 5. apríla 2014 sa členovia DHZ Poproč stretli s dobrým úmyslom, a to pomôcť našej prírode, ktorá trpí kvôli neporiadnym ľuďom. Naše hasičky sa totiž rozhodli, že zorganizujú pracovnú brigádu, pri ktorej vyčistia najväčšie skládky nelegálneho odpadu v našej obci. Ako prvú v poradí si vybrali skládku odpadu pod horným futbalovým ihriskom.

Čítať ďalej...

Okrskové školenie prvej pomoci a protiplynovej služby

Dňa 15. marca 2014 sa uskutočnilo okrskové školenie prvej pomoci a protiplynovej služby v meste Medzev. Zúčastnilo sa na ňom DHZ Medzev, Štós, Jasov, Poproč a mladí  záchranári z Košíc. Všetci zúčastnení boli rozdelení na dve družstvá, ktoré sa vystriedali na školení prvej pomoci a školení protiplynovej služby. Školenie prvej pomoci viedol člen GLrescue internacionál, ktorý veľmi pútavým a zaujímavým spôsobom zaškolil dobrovoľných hasičov do podávania prvej pomoci pri rôznych život ohrozujúcich udalostiach. Teóriu spestril pútavými reálne zaznamenanými videozáznamami, ale všetci prítomní si podávanie prvej pomoci mohli vyskúšať i prakticky, sami na sebe priamo na školení.

Čítať ďalej...

Kolkársky turnaj v Medzeve

Dňa 13.decembra 2013 sa DHZ Poproč v meste Medzev stretlo s DHZ Jasov, Nováčany, Štós a Medzev, aby si zmerali sily v hádzaní koliek. Skôr ako začal samotný turnaj, sa konala okrsková porada, na ktorej boli členovia DHZ oboznámení o tom, čo sa prejednávalo v pléne a ostatných komisiách v našom okrese. Po tejto krátkej porade sa všetci zúčastnení rozdelili na mužstvo žien a mužov.

Čítať ďalej...