Okrskové taktické cvičenie 2014

Dobrovoľné hasičské zbory „okrsku Rudohorie“ vykonali v sobotu dňa 11. 10. 2014, taktické cvičenie – požiar obecnej budovy a simulovanie autonehody. Cvičenie hasičských zborov sa uskutočnilo v katastrálnom území obce Lucia Baňa. Išlo o cvičenie so zameraním na  koordináciu a spôsob nasadenia SaP (síl a prostriedkov) jednotlivých hasičských zborov.

Čítať ďalej...

Výcvik v polygóne...

Dňa 3.10.2014 sa 5 členov nášho DHZ, zúčastnilo výcviku na polygóne vo Veľkých Kapušanoch. Toto cvičenie absolvovali preto aby mohli používať ADP (autonómny dýchací prístroj) pri zdolávaní požiarov pri ktorých dochádza k silnému zadymeniu prostredia.

Čítať ďalej...

O pohár starostu Turne nad Bodvou

Obvodová súťaž hasičov o putovný pohár starostu s medzinárodnou účasťou Turňa nad Bodvou

V obci Turňa nad Bodvou sa konal už 39.ročník hasičskej súťaže o putovný pohár starostu obce s netradičnou súťažnou disciplínou a to " požiarnym útokom priamo z hasičského auta". V sobotu 23.08.2014 sa zišlo žiaľ iba 5 súťažných družstiev, aby sa spoločne zabavili a utužili, prípadne získali nové, priateľské vzťahy medzi hasičskými zbormi, pretože to bol hlavný cieľ tejto súťaže. Samozrejme sa aj súťažilo.

Čítať ďalej...

Športový deň DHZ Poproč 2014

V sobotu 9. augusta 2014 sa členovia  DHZ Poproč za pomoci PZ Dolina (zapožičanie chaty Lúčky a okolitého priestoru) rozhodli zorganizovať už 5. ročník športového dňa s názvom - Deň detí a DHZ.  V krásnom prostredí lesa a za skorých ranných hodín pripravili dospelí členovia DHZ všetko tak aby sa ten dlho očakávaný deň vydaril, prebiehali prípravy na tradičný guľáš, individuálnu opekačku a v neposlednom rade samozrejme samotný program pre deti.

Čítať ďalej...