DHZO Poproč sa zúčastnil výcviku hasičov na Lešti

V súlade s prijatou koncepciou plošného rozmiestnenia síl a prostriedkov, v dňoch 18.-19.11.2016 absolvovali šiesti členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Poproč profesionálny hasičský výcvik vo Výcvikovom centre HaZZ Lešť.

Jednalo sa o historicky prvú cyklickú prípravu dobrovoľných hasičov v tomto výcvikovom centre európskej úrovne, ktorej sa zúčastnili zbory z obcí Turzovka, Šuňava, Plaveč, Gemerská Ves, Spišské Podhradie a Poproč.

Čítať ďalej...

Náročný technický výjazd

Dobrovoľní hasiči z našej obce mali náročný technický výjazd na vyčistenie komína, ktorý by sa mohol stať možným hroziacim sa nebezpečenstvom vzniku požiaru, nakoľko sa blíži  vykurovacie obdobie. Tento výjazd bol náročný preto, lebo prístup ku komínovému telesu nie je možný len s pomocou plošinovej techniky, nakoľko bol ten komín veľmi vysoký a neviedol k nemu žiaden vylez a ešte to komplikovala aj strešná krytina na ktorú nebolo možné stúpiť, pre jej možne poškodenie.

Čítať ďalej...

Brigáda členov a dorastencov s DHZ Poproč

Sobota 18.10.2014 krásne slnečné ráno sa členovia s DHZ Poproč vybrali do lesa na brigádu , ktorú zorganizoval „obecný urbársky spolok“. Cieľom brigády bolo uhladzovať  konáre po spadnutých stromoch následkom kalamity. Nezištnou pomocou pri tejto brigáde bola účasť aj našich dorastencov, predsa len sú to mladý šikovný ľudia a krkolomný porast to je pre nich hračka.

Čítať ďalej...

Stretnutie s ministrom vnútra 2014

Stretnutie DHZ s ministrom vnútra Prešov 9.11.2014

Dňa 9.11.2014 sa 4 naši členovia DHZ Ing. Tomáš Krížek, Slavomír Hužvár, Erik Tóth, Branislav Hužvár a ďalší zástupcovia z DHZ Prešovského a Košického kraja zúčastnili zasadnutia s podpredsedom vlády a ministrom vnútra SR JUDr. Róbertom Kaliňákom. Zasadnutia sa taktiež zúčastnili, generálny sekretár DPO SR Vendelín Horváth, prezident HaZZ plk. JUDr. Alexander NEJEDLÝ a ako hostia predstavitelia dobrovoľných hasičských zborov aj predstavitelia z HaZZ v Prešovskom aj Košickom kraji. Zasadnutie bolo zvolané ohľadom projektu "CELOPLOŠNÉ ROZMIESTNENIE SÍL A PROSTRIEDKOV HASIČSKÝCH JEDNOTIEK".

Čítať ďalej...