Výročná členská schôdza za rok 2012

Býva dobrým zvykom na prahu nového roku bilancovať ten predchádzajúci. Preto sme sa zišli 2.februára 2013 v zasadačke Komunitného centra, aby sme si povedali čo dobré, ale aj zlé sme v uplynulom roku urobili, ako sa nám darilo či už na súťažiach, pri práci s deťmi alebo pri rôznych aktivitách nášho zboru.

Výročnú schôdzu po prvýkrát viedla naša tajomníčka Mgr. Monika Čerčerová. V úvode nás oboznámila s programom VČS a privítala nás všetkých, aj vzácnych hostí, ktorí prijali pozvanie: za OV DPO Košice p. Juraj Schmer, za okrsok a DHZ Medzev p. Karol Schmer, veliteľ hasičskej stanice Košice -npor. Ing. Miroslav Turčanik, veliteľ závodného hasičského útvaru USS Košice - p. Marek Goliáš, p. farár - Mgr. Peter Ján Budzák a starosta obce - Ing. Štefan Jaklovský.

Po otvorení schôdze sa slova ujal predseda zboru p. Branislav Hužvár, ktorý prečítal správu o činnosti DHZ Poproč. Zhodnotil uplynulý rok ako celkom úspešný a poďakoval všetkým členom, ktorí sa aktívne zapájajú do činnosti  DHZ. Informoval, že vo februári prebehlo školenie členov DHZ v budove ZŠ. V marci sa konalo školenie strojníkov v Martine, pietna spomienka na zosnulého farára v Nitrianskom Rudne, pomoc pri hasení požiarov v obci. V máji na sviatok 1. mája sa konala  brigáda na lúke zvanej Kavarcová a Floriánska sv. omša, v júni taktické cvičenie v ZŠ v spolupráci so závodným hasičským útvarom USS Košice a stanicou profesionálnych hasičov z Moldavy. V júli sa konal športový deň pre našich mladých hasičov, v auguste nočná súťaž v Čečejovciach, v septembri pomoc pri oslavách dňa obce a asistencia pri presune relikvie sv. Cyrila v našej obci. V októbri bolo okrskové cvičenie na píle Rúfus za účasti nášho  DHZ, DHZ Jasov, DHZ Medzev a DHZ Nováčany. Po ňom sa slova ujal veliteľ DHZ p. Martin Jasaň, ktorý v krátkosti zhodnotil uplynulý výcvikový rok – mali sme 12 výjazdov, z toho 9 k požiarom a 3 technické výjazdy. O činnosti Mladých hasičov zreferoval vedúci krúžku Mladých hasičov p. Ing. Tomáš Krížek. Poďakoval deťom za skvelú reprezentáciu nielen školy, ale aj DHZ. Vyzdvihol úspechy celého kolektívu ako aj jednotlivcov.  Správu o hospodárení podal pokladník p. Alexej Veselý a revíznu správu o stave pokladne p. Irena Raščáková. Plán hlavných úloh predniesol veliteľ DHZ.

Na tejto schôdzi bol rozkazom veliteľa DHZ Poproč povýšený do hodnosti nadrotník p. Ing. Tomáš Krížek.

Nasledovala diskusia, do ktorej sa zapojili hostia aj členovia zboru. Pán Juraj Schmer nás v mene predsedu DHZ Medzev pozval na oslavy založenia zboru v Medzeve 4.mája 2013. Do nášho zboru boli prijatí noví členovia – Ľudovít Hiľovský, Ľubomír Sakáč, Dana Sakáčová, Slavomír Lindvai a Štefan Sopko. Pre hostí boli pripravené vecné dary ako poďakovanie za pomoc a spoluprácu.

V minulom roku sa niektorí naši členovia dožili pekného životného jubilea. Pri tejto príležitosti im predseda poďakoval a odovzdal spomienkové predmety. Veku 70 rokov sa dožili dlhoroční členovia DHZ p. Viliam Komora a p. Anna Grácová. Okrúhlych jubileí sa tohto roku dožili aj p. Marián Rusnák, p. Jaroslav Raščák, Viktória Čornejová  a Monika Čerčerová. Všetko najlepšie!

Po diskusii prečítala pani Katarína Harčariková návrh na uznesenie VČS, ktorý bol prijatý. Posledným bodom bolo občerstvenie a priateľské posedenie.