Výročná členská schôdza za rok 2018

Prešiel ďalší rok, a tak ako býva zvykom, sa 26.januára 2019 stretli členovia DHZ Poproč spolu so svojími sympatizantmi, aby zhodnotili rok 2018. Tradičným programom bolo prečítanie správ o hospodárení, výcviku a kultúrno-spoločenských akciách, ktorých sme sa zúčastnili. Pripravili sme dôstojnú slávnosť sv. Floriána, ale aj vydarenú Hasičskú zábavu, ktorú tento rok spestril folklórny súbor Jahodná.

No nezabúdame ani na spoluobčanov, a tak sme našu horlivosť prejavili pri maľovaní plota okolo kostola. Naši členovia sa podieľali na organizácií taktického cvičenia v spolupráci s okolitými obcami. V palete našich aktivít nesmú chýbať ani protipožiarné asistenčné hliadky pri akciách usporadúvaných obcami Poproč a Rudník. Ako asistenčná hliadka sme sa zúčastnili aj na obrade blahorečenia Anky Kolesárovej.

Popročská chodbovica sa medzi súťažami zapísala už ako neodmysliteľná stálica, a tak môžeme byť pyšní na našich chlapcov, ktorí obsadili druhé miesto a dievčatá sa umiestnili na vedúcej pozícií. Napätie pred súťažami Plameň by sa dalo krájať, pretože tento rok bol postupový. A tak nepochybná radosť nastala, keď dievčatá obsadili prvé miesto už po piaty krát po sebe a nesklamali ani chlapci, ktorí sa tiež pridali na zlatý podstavec.

Koniec roka sa niesol v duchu ondrejovania, posedenia pod jedličkou a oslavy krásneho životného jubilea nášho veliteľa Martina Jasaňa, ktorý oslávil 60-te narodeniny.

Ako vždy aj tento rok bol plný zábavy, dobrej nálady ale aj poctivej driny, ktorá sa nám mnohonásobne vyplatila, či už v súťažiach, taktických cvičeniach alebo aj ostrých výjazdoch.

Fotogaléria