Plameň 2017

Úvod súťaže sa niesol v predstavovaní čelných predstaviteľov Územnej organizácie DPO. Pán starosta privítal všetkých prítomných na území našej obce o ktorej im v krátkosti porozprával. Po úvodných oficialitách sa mohlo pristúpiť k samotnému súťaženiu. Velitelia družstiev si vylosovali poradové čísla, rozhodcovia zaujali svoje pozície a mohol sa spustiť niekoľkohodinový súťažný maratón. Spolu 24 kolektívov mladých hasičov chlapcov i dievčat preukazovali pripravenosť v dvoch disciplínach celoštátnej hry PLAMEŇ podľa medzinárodných pravidiel – požiarnom útoku s prekážkami CTIF a štafetovom behu na 400 m s prekážkami.

Pripravenosť súťažných družstiev bola na vysokej úrovni, o čom svedčia ich podané výkony. Favoriti nezaostali za svojou povesťou  a vďaka svojej snahe a vynikajúcim výkonom obhájili minuloročné umiestnenia. V konkurencii osemnástich chlapčenských družstiev sa víťazmi stali opäť chlapci z Čižatíc. Naše chlapčenské družstvo obrali o víťazstvo trestné body, ktoré získali za nesprávne prekonanie prekážky, čo ich v konečnom zúčtovaní odsunulo na druhé miesto. Na treťom mieste sa umiestnilo chlapčenské družstvo z Rozhanoviec. Súťaž bola napínavá a veľmi kvalitná aj v kategórii dievčat. Naše dievčatá potvrdili svoju neporaziteľnosť v tejto súťaži a už štvrtý rok po sebe sa stali jej víťazkami. Na druhom mieste sa umiestnili dievčatá z Keceroviec a tretie skončili dievčatá z Nového Salaša. Naše družstvá využili domáce prostredie a užívali si vynikajúcu atmosféru, ktorú im pripravili spolužiaci zo základnej školy, ktorí ich prišli v sprievode učiteľov podporiť a skandovaným potleskom a pokrikom  „Poproč do toho“ ich hnali vpred.

O svoje dojmy z tejto súťaže  sa niektorí radi podelia aj s vami:

Na súťaži som sa cítil dobre. Najviac sa mi páčilo CTIF v ktorom bolo mojou úlohou striekanie na terč. Mal som veľmi dobrý pocit z celej súťaže, aj keď sme skončili na druhom mieste.                                                                                                     

                                                                                                          Martin Varga, V.A

            Zo súťaže mám skvelý pocit. Odniesla som si z nej dobré spomienky a veľmi som sa tešila z výhry. Bolo super, že nás prišli povzbudzovať naši spolužiaci zo školy.

                                                                                                           Erika Anna Benková, V.A

Veľmi som sa tešil z toho, že beháme v Poproči. Páčilo sa mi, že nás povzbudzovali spolužiaci zo školy.  Som šťastný, keď môžem súťažiť a tešiť sa z výhry.

                                                                                                                      Martin Belas, VI.A

            Na celom dni sa mi páčilo, že nás prišli povzbudzovať spolužiaci zo školy, že nás podporovali. Získali sme prvé miesto a ja som z toho bola veľmi šťastná, lebo som bola kapitánka.

                                                                                                                Denisa Takáčová, VI.A

Bola som šťastná, že sa súťaž konala u nás v Poproči. Tešila som sa, lebo som celý deň strávila s kamarátkami a kamarátmi a spoznala som nových ľudí.

                                                                                                          Sofia Schmotzerová, VII.A

            Súťaž bola celkom fajn, spoznal som nových kamarátov a kamarátky. Skončili sme na druhom mieste. Bolo mi ľúto, že sme kvôli trestným bodom prišli o prvé miesto.

                                                                                                               František Vinca, VIII.A

Súťaž sa mi veľmi páčila, lebo sa to konalo u nás doma v Poproči. Spoznala som nových ľudí. Najviac sa mi však páči, ako všetci držíme spolu, ako jedna veľká rodina.

                                                                                                 Kiara Debnárová, VIII.A

Mal som radosť z toho, že súťažíme na domácej pôde. Naši spolužiaci, ktorí nás prišli povzbudiť nám vytvorili fantastickú atmosféru. Keď sme bežali štafetu, tak nás silným pokrikom povzbudzovali, až mi z toho naskakovali zimomriavky. Čo ma ešte teší je to, že sa na súťažiach stretávame s kamarátmi z iných obcí. Na ihrisku sú z nás rivali, no po súťaži sú z nás dobrí kamaráti.

                                                                                                    Samuel Harčarik, IX.A