Náročný technický výjazd

Dobrovoľní hasiči z našej obce mali náročný technický výjazd na vyčistenie komína, ktorý by sa mohol stať možným hroziacim sa nebezpečenstvom vzniku požiaru, nakoľko sa blíži  vykurovacie obdobie. Tento výjazd bol náročný preto, lebo prístup ku komínovému telesu nie je možný len s pomocou plošinovej techniky, nakoľko bol ten komín veľmi vysoký a neviedol k nemu žiaden vylez a ešte to komplikovala aj strešná krytina na ktorú nebolo možné stúpiť, pre jej možne poškodenie.

Majitelia domu nás oslovili s prosbou či by sme im nevedeli pomôcť, lebo nevedia zohnať pojazdnú hydraulickú plošinu. Po dobrom zvážení sme sa rozhodli , že im predsa len pomôžeme a teda ten komín vyčistíme pomocou našej techniky Škoda 706 RTO – Cas 25 a výsuvného rebríka. Celá akcia sa nám podarila bez väčších problémov a my sme odišli s dobrým pocitom že sme zas urobili dobrú službu našim občanom. Pri tom všetkom ma mrzí len to, že sa aj tak nájdu ľudia v obci ktorý nás neberú vážne a ako partnera hocikedy pomôcť hocikomu v akejkoľvek situácii. No nás to neodradí, ba posilní a dúfam, že títo tzv. neprajníci nikdy nebudú musieť potrebovať skutočnú pomoc hasičov a postupom času zistia že sme jediná vyškolená na také veci určená organizácia, ktorá je ochotná pomáhať v dnešnej dobe bez nároku na honorár a stojí im to aj v ich logu „Bohu na slávu, Blížnemu na pomoc“.

Pri príležitosti blížiacich sa Vianočných sviatkov by som chcel v mene DHZ Poproč popriať naším spoluobčanom požehnané, nikým a ničím nerušené sviatky v kruhu svojich rodín a veľa zdravia, šťastia do nového roku.

 

Branislav Hužvárpredseda DHZ Poproč