Hasičská svadba v DHZ Poproč

Tridsiaty prvý májový deň roku 2014 bol svadobným dňom pre hasičku Moniku a jej vyvoleného hasiča Tomáša. Tento mladý pár bol jedným zo základných kameňov pri znovu založení DHZ po viac ako dvadsiatich rokoch v roku 2009 a sú jeho neodmysliteľnou súčasťou aj dnes.

 Preto sme sa celý kolektív DHZ  na túto príležitosť svedomito pripravovali a prichystali sme si pre mladomanželov a pre nás novinku „Slávobránu“ vytvorenú s požiarnych hadíc typu „C“, ktorou mal tento mladý pár vstúpiť do už hasičského manželského spolunažívania. S obavami a s malou dušičkou či sa nám ta „Slávobrána“ podarí sme sa v deň svadby cca. pol hodinku pred ich príchodom z kostola presunuli pred naše MKS, kde sa sobášna hostina konala aj s našou automobilovou striekačkou Škoda 706 RTO,CAS25. Dlho očakávaný moment nastal príchodom už novomanželov Krížekovcov a po naplnení hadíc vodou s hasičského automobilu sa nám ta ich vstupná brána životom nakoniec podarila na jednotku s hviezdičkou (posúďte sami viď fotografia). Hadice nám chvála bohu vydržali a nepokropili sme ich vodou, ale za to oni museli zvládnuť ich prvú vážnejšiu prekážku v ich novom živote, ktorú sme im samozrejme pripravili mi a to „požiar“ modelu rodinného domu, ktorý museli uhasiť pomocou malej ručnej striekačky a nakoniec nechýbala ani mladomanželská prísaha na hasičskú prilbu.

Kolektív DHZ Poproč mladomanželom srdečne blahoželá a dúfa, že oheň bude v ich spoločnom budúcom živote iba ako symbol obrovskej "horiacej" lásky.

Fotogaléria