Sviatok sv.Floriána 2012

Prvá májová nedeľa už tradične patrí nám hasičom, aby sme si na svätej omši uctili nášho patróna svätého Floriána. Tohto roku sa z organizačných dôvodov sv. omša konala až 27. mája, ale na slávnostnej atmosfére to neubralo. Naše pozvanie prijal a svätú omšu celebroval pán Martin Ambróz Štrba, opát rádu premonštrantov.

Za hlaholu zvonov sa z fary pohla slávnostná procesia hasičov. Svätá omša sa niesla v priateľskom duchu. Pán opát bol milo prekvapený, keď sa počas sv. príjimania ozvali tóny gitary a mládežnický spevokol spieval. Ešte väčšiu radosť mal, keď sa dozvedel, že medzi spevákmi a miništrantmi sú aj mladí hasiči. Na záver sv. omše náš pán farár poďakoval pánu opátovi za slová adresované hasičom a na znak vďaky sme pánu opátovi podali kyticu kvetov.

Ako sme do kostola prišli, tak sme aj z kostola odišli. V sprievode na faru, kde nás čakalo malé občerstvenie a veľmi priateľský rozhovor s pánom opátom. Náš predseda Braňo Hužvár odovzdal pánu farárovi aj pánu opátovi malé spomienkové darčeky na pamiatku od popročských hasičov.