Popročská chodbovica

Úvodný nástup sa konal v telocvični, kde predseda Branislav Hužvár privítal všetkých zúčastnených a veliteľ Martin Jasaň im vysvetlil pravidlá, keďže to bol nový formát súťaže. Ďalej sa ujala slova pani riaditeľka ZŠsMŠ Božena Mihóková, ktorá všetkým popriala, aby sa cítili príjemne na pôde našej základnej školy, a aby sa hlavne vyvarovali úrazom. Nasledovalo žrebovanie poradia štartujúcich družstiev a začalo sa súťažiť.

Ako vyplýva z názvu súťaže, trať preteku viedla chodbami základnej školy. Od suterénu, kde bol štart, cez všetky chodby, až po posledné poschodie a naspäť do suterénu. Na trati boli rozmiestnené stanovištia, na ktorých muselo súťažiace družstvo vykonať požadované úkony: zostrojiť sacie vedenie, vykonať útok požiarnych dvojíc, prekonať bariéru, rebríkovú stenu, správne uviazať uzly, určiť technické prostriedky, pospájať polospojky hasičských hadíc a prekonať určenú vzdialenosť pomocou dvoch žineniek bez dotknutia sa podlahy nohou.

K nameranému času sa pripočítali trestné sekundy za chyby a odrátali sa body a vek. V kategórii chlapcov naše prvé družstvo zvíťazilo a naše druhé družstvo, zložené prevažne z nových členov sa umiestnilo na vynikajúcej 4. pozícii. Kategóriu dievčat vyhrali naše dievčatá z Poproča. Pri konečnom vyhodnotení sa najlepším odovzdali pamätné diplomy a víťazné poháre. Dúfam, že sa všetkým zúčastneným súťaž v Poproči páčila a zúčastnia sa jej aj na nasledujúci rok, v ešte väčšom počte.

Fotogaléria