Stretnutie s ministrom

Členovia nášho dobrovoľného zboru sa spolu s funkcionármi z ostatných DHZ z celého Košického kraja zúčastnili stretnutia s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom. Stretnutie sa konalo v priestoroch Technickej univerzity v Košiciach.

Po úvodnom privítaní sa hneď ujal slova sám minister a všetkým prítomným prezentoval svoje nové plány do budúcnosti týkajúce sa činnosti dobrovoľných hasičov. Vo svojich slovách vyjadril uznanie za doterajšiu prácu dobrovoľníkom a prisľúbil im väčšiu materiálnu aj finančnú pomoc do ďalšieho obdobia. Chcel by zjednodušiť presuny nepotrebnej techniky z armády a HaZZ pre dobrovoľných hasičov, ktorí by ju mohli ešte ďalej využívať. Lepšie technicky vybavení a odborne vyškolení dobrovoľní hasiči by mohli aktívne a účinne zasahovať pri požiaroch, čím by výrazne pomáhali profesionálnym hasičom. Hlavne na tých územiach, ktoré sú vo väčšej vzdialenosti od staníc HaZZ.

Po ministrovej prezentácii nasledovala diskusia, v ktorej mohli dobrovoľní hasiči vyjadriť svoje problémy a očakávania, klásť mnohé otázky, na ktoré im minister odpovedal. Po tomto stretnutí sme odchádzali povzbudení ministrovými slovami a s vierou, že aj dôjde k ich naplneniu.