Taktické cvičenie na ZŠ

V škole vypukol požiar. Takýto telefonát nás zburcoval 25.júna o 9.00 hod. ráno. Ešteže to bolo taktické cvičenie. O pomoc sme požiadali profesionálov z Moldavy a US STELU. Do ich príjazdu sme preskúmali budovu školy. Na jednom z poschodí sme našli dvoch zranených žiakov, ktorých chlapi vyniesli z budovy na nosidlách. Ako dobre, že máme v zbore zdravotníčky, Viktóriu a Martinu. Tie hneď vedeli, ako chlapcom pomôcť.

Z najvyššieho poschodia sa valil hustý dym a bolo počuť krik o pomoc. Ale to už boli na mieste US STELÁCI a v kyslíkových maskách preskúmali zamorené prostredie. V jednej učebni našli päť dievčat s učiteľom. Moldavskí profesionáli prišli s plošinou a dievčatá zniesli rovno do rúk zdravotníčok. Školákom sa celá akcia páčila, zaujala ich hasičská plošina a každý si ju chcel vyskúšať. To však ešte nevedeli, že ich čaká prekvapenie, ktoré im prichystali profesionáli z US STEL. Predviedli im výrobu hasičskej peny. Za malú chvíľu sa ihrisko zmenilo na snehový závej. Odvážnejší žiaci si penu vyskúšali.

Na záver veliteľ DHZ p. Martin Jasaň odovzdal profesionálom ďakovné listy a poďakoval za účasť na našom cvičení a ukážku ich práce. Vďaka patrí aj riaditeľke ZŠ a učiteľskému zboru za pomoc a spoluprácu. Po skončení akcie sa každý pobral za svojimi povinnosťami – žiaci do školy, profesionálni hasiči do práce a my dobrovoľní hasiči do zbrojnice.